Atentie la frauda de tip INGINERIA SOCIALA

Draga client

 

Securitatea datelor tale este importanta, de aceea te informam despre un alt tip de frauda: INGINERIA SOCIALA.

 

In ultima perioada s-a inregistrat un numar in crestere de fraude vizand platformele de tranzactionare cu criptoactive, realizate prin intermediul ingineriei sociale.

Atacatorii apeleaza victimele, fie pentru a le propune sa devina "clienti", utilizatori ai platformei de tranzactionare, fie, in cazul clientilor existenti, pentru a le comunica profitul inregistrat ca urmare a activitatii de tranzactionare pe platforma respectiva.

Astfel, atacatorii contacteaza utilizatorii de servicii de plata pretinzand ca sunt reprezentanti ai unei platforme de criptoactive cunoscute si reusesc sa-i determine sa ofere date sensibile privind platile (datele cardului, parole de acces la aplicatiile de plata, codurile OTP primite prin SMS etc.) sau sa instaleze pe telefonul acestora aplicatii care permit tertilor accesul la distanta la dispozitivul acestora (de exemplu aplicatia AnyDesk). Ulterior atacatorii obtin acces la conturile de plati ale victimelor si realizeaza operatiuni de plata din conturile acestora.

 

Pentru a proteja fondurile tale, te rugam sa NU dai curs niciunei solicitari dupa modelul expus mai sus si sa NU oferi date sensibile privind platile (datele cardului, parole de acces la aplicatiile de plata, codurile OTP primite prin SMS etc.) altfel decat prin operatiunile uzuale (plati POS, operatiuni ATM, plati magazine online verificate etc).

 

In cazul in care identifici o situatie suspecta sau crezi ca esti victima unui atac te rugam sa ne contactezi la Asistenta Clienti - telefonic la numarul 021.2006.111 (de Luni pana Vineri, 09:00-17:00) sau prin email, la adresa asistenta.clienti@brci.ro.

 

Ramai in siguranta,

Echipa BRCI