Plateste in siguranta cu cardul

Platile online cu cardul BRCI pot fi autentificate sigur si rapid folosind aplicatia BRCI Secure destinata telefoanelor cu sisteme de operare IOS si Android so cu functie biometrica (touchId / Fingerprint).


BRCI Secure este disponibila in magazinele online App Store si Google Play, aici:

 

 

 

Pentru adaugarea cardului in aplicatia BRCI Secure, este nevoie de numarul de telefon (comunicat bancii, in momentul deschiderii contului si emiterii cardului) si de ultimele 6 cifre din numarul cardului.
Pe numarul de telefon va fi receptionat un SMS cu un cod de verificare, care trebuie introdus in aplicatie, in scop de confirmare a identitatii.
Ulterior, la fiecare plata online efectuata cu cardul la un comerciant inrolat in sistemul 3D Secure, se va primi o notificare in aplicatia BRCI Secure, cu detaliile platii. Aceasta va putea fi acceptata (sau refuzata), folosind amprenta.

 

Ca metododa alternativa, autorizarea platii se poate efectua si prin introducerea unui cod de securitate transmis prin SMS. Aceasta metoda de autentificare stricta este bazata pe doua elemente:

  1. O parola statica, stabilita la prima utilizare a cardului. Parola initiala este formata din ultimele 6 cifre ale CNP-ului detinatorului de card, urmand apoi sa fie modificata.
  2. Codul unic de autorizare primit prin SMS.

Va multumim,

Echipa BRCI.