Securitate plati online cu cardul

Plățile on line  cu cardurile emise de BRCI pot fi autentificate  sigur si rapid din aplicația BRCI Secure – destinata telefoanelor inteligente. BRCI Secure se poate descarcă folosind unul din butoanele de mai jos.

 

 

Pentru înrolarea cardurilor in BRCI Secure  se introduce in aplicație numărul de telefon declarat băncii pentru a iniția tranzacții securizate de comerț electronic si ultimele șase cifre ale numărului cardului.

 

În cazul în care utilizatorul a setat deja cardul pe alt dispozitiv, titularul cardului va fi anunțat printr-un mesaj pop-up pe ecranul telefonului.

Deținătorul cardului va primi la etapa de înscriere un SMS pentru verificarea identității titularului cardului.

După ce codul securizat primit prin SMS este introdus corect, titularul cardului va primi un mesaj de bun venit, accesând aplicația mobilă.

De fiecare data când plătești online cu cardul BRCI la un comerciant înrolat 3D Secure, primești o notificare pe telefon care se poate confirma sau refuza folosind metode biometrice (amprenta, sau metoda de deblocare a telefonului).

În BRCI Secure – meniul principal, se  poate vizualiza lista tranzacțiilor (aprobate și refuzate, cu referire la numele comerciantului, data, suma) și cardurile atașate la numărul de telefon folosit în relația cu banca.

 

In caz ca nu dețineți un telefon inteligent sau in cazul in care nu se poate utiliza aplicația BRCI Secure (lipsa conexiune internet), se folosește autentificare stricta bazata pe mecanismul SMS OTP. Aceasta este bazata pe 2 elemente de securitate:

  1. O parola statica, stabilita de către client la prima utilizare, parola inițiala fiind formata din ultimele 6 cifre ale CNP-ului deținătorului de card; Parola inițiala va fi modificata la prima tranzacție e-commerce.
  2. Un cod unic de autorizare a plații recepționat printr-un SMS (cunoscut sub denumirea de SMS OTP).